Logó

Logó

Pályázat


Szintet lépett a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum és az Inter Tan-Ker Zrt. együttműködése

Újabb együttműködési megállapodásokat kötött az Inter Tan-Ker Zrt. (ITK) és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum (BSZC), melynek eredményeként a vállalat az oktatási intézmények gépészeti, valamint speciális gép-, és járműgyártási ágazatainak nyújt szakmai támogatást.

Kossa György, az Inter Tan-Ker Zrt. vezérigazgatója, és Papp Gábor, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum kancellárja

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Hajdú-Bihar megye 9 városában, 12 szakképző intézményben képez a piaci igényeknek megfelelő tudással rendelkező munkaerőt a térségi gazdasági szereplők részére.

A két szereplő közötti, már évek óta tartó együttműködési megállapodás is ezt a célt szolgálja.

Kossa György, az Inter Tan-Ker Zrt. vezérigazgatója, és Papp Gábor, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum kancellárja

Kossa György, az ITK vezérigazgatója kiemelte, hogy létfontosságú a jó minőségű szakemberek képzése, és a képzőkkel való szoros együttműködés. A BSZC-vel való közös munka eredményeként az idei tanév végére már több, mint 400 diák lesz, aki a vállalatnál, mint duális képzési partnernél szerez végzettséget. Papp Gábor, a BSZC kancellárja elmondta, hogy a Berettyóújfalui SZC elkötelezett az Ipar 4.0 irányelvei figyelembevételével történő magas színvonalú szakemberképzés mellett. Hozzátette még, hogy minden szakma nagyon fontos, de kiemelendő a gépjármű-mechatronikai technikus (autószerelő technikus), akiknek képzésében nagy segítséget nyújt az ITK részéről a BSZC-nek átadott kishaszongépjármű. Püspökladányban a BSZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában már évek óta folyik autószerelő képzés, Hajdúnánáson, a BSZC Csiha Győző Technikumban pedig új autószerelő műhely építése van folyamatban, melyet várhatóan idén át is tudnak adni. Berettyóújfaluban, a BSZC Eötvös József Szakképző Iskolában tervezik az autószerelő képzés beindítását új tanműhely létrehozásával, valamint kiegészítve elektronikus hajtáslánc oktatásával.

Az ITK a megfelelő feltételek kialakításában közreműködőként, illetve leendő vizsgahelyszínként a Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpont működéséhez is segítséget nyújt.

X Kossa György, az Inter Tan-Ker Zrt. vezérigazgatója, és Papp Gábor, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum kancellárja
X Kossa György, az Inter Tan-Ker Zrt. vezérigazgatója, és Papp Gábor, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum kancellárja